Om oss

Porsche Club Sverige bildades 1976 och har idag drygt 6 500 medlemmar. Klubben är uppdelad i 7 regioner från norr till söder, med regionala ombud på olika platser i landet. 

Vi brukar säga att Porsche Club Sverige är Sveriges mest aktiva bilklubb - och det stämmer säkert. Under ett år arrangeras ca 160 aktiviteter av klubbens funktionärer. De är fördelade över hela landet. Det kan vara allt från ett banmöte på någon av landets motorbanor, en slalomtävling, eller en fikaträff någonstans i landet.

Porsche Club Sverige är en ideell förening där drygt 100 funktionärer arbetar utan någon ekonomisk ersättning. Den svenska klubben är den femte största i världen - bland totalt cirka 360 klubbar. 

Porsche Club Sverige bildades av entusiaster för entusiaster där det gemensamma intresset är Porsche.

Tävla i PCS Racing

För den som vill börja tävla med sin Porsche, finns PCS Racing, som bedriver tävlingsverksamhet. Det är en formellt fristående klubb som är medlem i Svenska Bilsportförbundet.

Aktiviteter inom klubben 

Årligen anordnar klubben träffar på olika motorbanor, både inom och utom Sverige. Där får man lära sig hantera sin bil under erfarna instruktörers ledning. Under ett år genomförs cirka 16-20 banmöten med start i slutet av april och säsongsavslutning i slutet av september eller början av oktober.

Även slalomtävlingar arrangeras inom Porsche Club Sverige. Där får man lära sig hur bilen uppför sig i olika situationer. För den som vill tävla körs regionala uttagningstävlingar som avslutas med en riksfinal där alla regioner tävlar mot varandra. Slalomcupen körs i olika klasser beroende på vilken bilmodell man har. Herrar och damer kör i olika klasser.

Klubben arrangerar också familjerallyn där man ger sig ut i vacker natur, på roliga vägar svarar man på kluriga frågor eller letar efter föremål längs vägen.

Den största enskilda träffen under året är Porsche Club Sverige Festivalen. Platsen för Festivalen varierar från år till år. Innehållet är oftast detsamma; årsmötesförhandlingar, familjerally, slalomkörning och Concurs d'élégance - där bilens skick bedöms i förhållande till åldern. Festivalen ger också möjlighet att lära känna andra medlemmar - kanske från en helt annan del av Sverige.

Regionalt anordnas månadsträffar, studiebesök, fikaträffar och mycket annat. Garageträffar och tekniska temakvällar brukar samla många intresserade klubbmedlemmar.

Tysklandsresa & internationella evenemang 

Med jämna mellanrum arrangeras en resa till Tyskland och Porsches fabriker. Dessa resor går antingen med buss gemensamt eller med egna bilar.

Som medlem i Porsche Club Sverige nås du också av inbjudningar till olika internationella evenemang. Ett exempel är den europeiska Porscheparaden som genomförs vartannat år på olika platser i Europa.

Medlemsförmåner 

Det finns avtal tecknade med olika sponsorer som ger klubbmedlemmar rabatt på ett flertal produkter

Klubben har ett mycket nära samarbete med Porsche Sverige. Tillsammans med de lokala återförsäljarna bjuder Porsche in till förhandsvisningar m.m.

Äger du en Porsche eller har ett genuint intresse för Porsche bör du bli medlem i Porsche Club Sverige. Vi garanterar att du inte kommer att ångra dig!