Anmäl dig till modellregistret

Instruktionen för registrering av bil finns här

Anmäl dig till modellregistret

Har du inte registrerat din bil i modellregistret så är det hög tid. Det krävs två saker; dels att din Porsche är inlagd med riktiga uppgifter i ”Mitt garage” på hemsidan, dels att du aktivt väljer att den ska vara synlig på hemsidan och anmälas till registret.

Gör så här:

1) Logga in på hemsidan www.porsche.nu . Har du inte varit inloggad förut måste du registrera dig först. Glöm inte att skriva in ditt medlemsnummer, när du registrerar dig. Om du var registrerad på den gamla hemsidan så ska du inte skapa ett nytt konto på den nya, utan enbart välja ”Begär nytt lösenord” första gången du loggar in på den nya hemsidan. På det sättet följer alla dina gamla uppgifter med, och dina tidigare registrerade fordon kommer automatiskt med i ”Mitt garage”
2) När du väl är inloggad så ser du ditt eget namn uppe till höger på sidan, klicka på det och du får fram din profilsida. Välj sedan fliken ”Mitt garage”. Där ska du se din/dina bilar. Om inte, så välj ”Lägg till” och följ instruktionerna på sidan. Mata in så fullständiga uppgifter som möjligt, var noga med att mata in rätt modell och undermodell. Fullständigt registreringsnummer och chassinummer måste anges, men dessa uppgifter vissas enbart för registerfunktionärer.

Komplettera gärna med en eller flera bilder! Bilderna måste vara av just den bil som du registrerar.

Du kan lägga upp både bilar som du tidigare har ägt och den Porsche som du äger nu.

3) Längst ned på sidan för registrering av fordon finns några fält som styr hur bilen kommer att visas.

”Visa på webben” måste vara ikryssad för att bilen ska visas under respektive modellregister.

”Visa ägarhistorik” avgör om historiken för fordonet visas öppet.

”Status”: Börja med att välja ”Vilande” och klicka ”Skicka in”. Då sker en kontroll att alla obligatoriska uppgifter är riktigt ifyllda. Justera vid behov.

När alla uppgifter är riktigt ifyllda väljer du status ”Under granskning” och klickar ”Skicka in”. Då kommer uppgifterna till den som är ansvarig för ditt register. Registerfunktionären kontrollerar att allt är riktigt, och ändrar sedan statusen till ”Aktiv” vilket innebär att bilen visas under sitt modellregister.

4) Om du har frågor i samband med att du skall lägga upp bilen i ”ditt garage” eller anmäla den till registret så är du välkommen att kontakta någon av de funktionärer, som ansvarar för det register där du anser att din bil hör hemma. Följ även gärna med i respektive modellforum på Ventilen där ni kan ställa frågor samt diskutera din modell.

Lycka till!