Porsche 924S

Säljes

 • Modell

  924S
 • Årsmodell

  1986
 • Pris

  50 000 kr
 • Inlagd

  2020-08-24

924S är alltså modellen som tillverkades mellan 1986 och 1988 som utrustades med motor och drivlina från 944, alltså Porsches egna 2,5-liters-motor, dock nedtrimmad från 163 hk till 150 hk (annars hade denna varit snabbare än 944 eftersom den är lättare).

Bilen är besiktad i år med blankt papper och veteranklassad så den är oerhört billig att äga och behöver inte besiktas förrän om två år. Har alltid gått fint i motor och växellåda, maskinellt väldigt fin och har alltid startat, läs dock nedan om skicket just nu. Bilen har ingen onödig utrustning som styrservo, ABS eller AC, däremot eljusterbara sidospeglar och targalucka. Tack vare bristen på elektroniska hjälpmedel så ger den en väldigt ren körupplevelse och är grymt rolig.

OBS OBS OBS: Det finns ett fel på bilen, och det är att motorn ibland dör vid gaspådrag. Detta kan bero på ett antal olika problem som till exempel dålig gnista eller någon packning i insuget som läcker. Priset på bilen är justerat för detta.

I övrigt är bilen i bruksskick, ingen skönhet men ser hyfsat OK ut, det finns rost lite här och där, mest på nedre delen av skärmkanterna (pga att någon klåpare lyft bilen på fel sätt), men inget på kritiska ställen, lite småbucklor finns också. Mycket väl rostskyddsbehandlad undertill (fick beröm för det på besiktningen). En del småskavanker som man kan fixa om man vill eller strunta i som till exempel bakvindrutetorkaren som inte funkar, strålkastarspolningen och en del andra grejer. Nybytt olja och filter, dessutom nyrenoverad generator. Årsmodell 1986 - har gått 19000 mil drygt. Svensksåld! Två nycklar, manual och en del papper finns.

Annonsör

 • Annonsör

  Hakalm
 • Telefonnummer

  0730408774
 • Plats

  örebro
Skicka meddelande